Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Profesör Dr. Ateş Kara yaptığı açıklamada küçük çocukların maske takıp takmamalları konusundaki tereddütlere ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Koronavirüs salgınına karşı en önemli araçlardan ve -virüse yakalanmada- gerekli olan kurallardan; sosyal mesafe, hijyen ve maske gelmektedir. Maske mesafe kuralına uyulmasının ardından en önemli araç olarak karşımıza çıkıyor. Fakat küçük çocukların maske takıp takmaması gerekip gerekmediği konusunda tereddütler bulunuyor. Bu konuda Bilim Kurulu üyesi Profesör Dr. Ateş Kara bir açıklama yaptı .

Ateş Kara yaptığı açıklamada yaşı 2 yaşından küçük olanların asla maske takmamaları gerektiğini ve 2 yaşına kadar olan çocuklarda yüz koruyucu ya da bebek arabalarında pusetlerde tülbent gibi örtü ile korunacak şekilde hareket etmelerinin daha doğru olduğunu ifade etti .

ÇOCUKLARDA BUNLARA DİKKAT EDİLMELİ;

Bebek ve çocukların maske kullanmalarında dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle 2 yaş altındaki çocuklar nefes alıp verirken hem burnu hem ağızdan aldıklarını, değişkenlik göstererek nefes alıyor ve nefes alıp verme sistemi tam gelişmediği için küçük bebeklerde nefes almanın durmasına neden olabileceği için ağzını burnunu kapatmasına neden olacak bir durumdan kaçınmak gerekiyor ve mümkünse bu pusetin üzerine bir örtü ile örtmek gerekiyor. Bebeklerin yanına giderken maske takmamız onları korumak için önemli bir kriter olmaktadır denildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim