Bilim kurulu üyesi söylemeye dilim varmıyor diyerek üzücü açıklama paylaştı.

11 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de görülen koronavirüs vakalarının Ağustos ayı ile birlikte yeniden artışa geçmesi uzmanları da yeniden vaka sayılarının artması konusunda tedirgin etti. Bilim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamalar vatandaşlar tarafından dikkate alınmalı, sosyal mesafe, hijyen ve maskenin titizlikle uygulanarak,  sağlık tedbirlerinin dikkatli bir şekilde uygulaması vaka sayın artmamasında katkı sağlayacaktır. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Levent Yaman söylemeye dilim varmıyor diyerek açıkladı.

VAKA SAYISI ARTACAK!

"Söylemeye dilim varmıyor ama vaka sayısı kesinti artacak." Geçtiğimiz günlerde bayram nedeniyle memleketine giden vatandaşlar ne tatil manzaralarının sonrasında ortaya çıkan manzaralar vatandaş bilim kurulu üyesinin açıklamalarında; 14 gün boyunca yaşlı vatandaşlardan uzak durmaları istenildi. Vaka sayılarının arttığı iller hangileri;

VAKA SAYILARININ ARTTIĞI İLLER;

Mayıs ayından itibaren kişilerin enfekte olmalarıÜlke genelinde 1,3 arttığı ifade edildi. Bu kapsamda en çok vaka artışı olan illerde 1,6 ile Ankara, 1,6 ile Şanlıurfa, Diyarbakır ilinde 1,4 Gaziantep ilinde 1,3 kat artış var.

Editör: TE Bilisim