Koronavirüs ile mücadele kapmasında Sağlık Bakanlığı Başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu üyelerinden vakalara ilişkin tedbirlere yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bilim kurulu Üyesi Ateş Kara hiç bir semptomu olmayan aramamızda dolaşan hayalet taşıyıcı var açıklaması yaptı.

NORMALLEŞME TAKVİMİ;

Pazartesi günü gerçekleşecek. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası 31 şehire giriş çıkış yasaklarına ilişkin yeni kararlar alınması bekleniyor. Diğer bir kararda ise Cumhurbaşkanlığı yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında oluşturulan kurul normalleşme sürecine ilişkin yeni bir karar alınması bekleniyor. Normalleşme takvimi için Bakanlar Kurulu sonrası bazı açıklamalar yapması bekleniyor. Diğer yandan Prof. Dr. Ateş Kara hayalet taşıyıcılar açıklaması yaptı.

HAYALET TAŞIYICILAR ARAMIZDA GEZİYOR!

Dünya genelindeki vaka sayılarının yüzde 30’u oranında hiç bir semptomu olmayan ve aramızda dolaştığı ifade edildi. Türkiye genelindeki 122 bin vakanın 36 bini de dışarıda ve hiçbir semptom göstermediği ifade edildi. İzlanda’da yapılan bir çalışmada nüfusun az olduğu için herkese test yapıldığını ve nüfuzun üçte birinin hiç bir semptom göstermediği ifade edildi. Çin'de yapılan çalışmada aynı oranda verilerin geldiği ifade edildi.

AŞI NE ZAMAN GELECEK?

Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı açıklamada aşının İngiltere’de maymunlar üzerinde denendiğini ifade etti. "İngiltere 6 bin insana birden aşısını uygulayacak. Başarılı olursa ocak-şubat aylarında kullanılabilir hale gelebilir" dedi.

Editör: TE Bilisim