Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Enfeksiyon hastalıkları Anabilim dalı başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kuru Üyesi olan Prof. Dr. Yeşim Taşova Covıd-19 virüsüne dair önemli açıklamalar yaptı. Açıklamadan bir tanesi de Türkiye de en şanslı il hangisi sorusuna cevap verdi.

Kimlere daha çok zarar veriyor. Taşova açıklamasında yaşlılara, kronik rahatsızlığı olanlara ve sigara içenlere daha çok zarar verdiğini açıkladı. Kronik rahatsızlarından şeker hastaları ve Sigara içenlerde risk faktöründe sayıldı.

ELDİVEN KULLANANLARA UYARILAR;

Maske ve eldiven kullanımı yanlış mı? Maske kullanımını doğru olduğunu ifade eden Taşova eldiven kullanımı konusunda ise bazı uyarılarda bulunarak eldiven kullanmak yanlış olduğunu ifade etti. Virüsün bulaşıcılığının yüksek olduğunu ve korunmak için sosyal mesafeyi korumak önemli olduğunu aktardı.

O İL DİĞERLERİNDEN DAHA ŞANSLI;

26 derecede ve nemli ortamda bu virüsün yaşamadığını aktaran Bilim Kurulu Üyesi Yeşim Taşova virüsün nemli ve "26 derece üstü yerlerde kurulacağı ve aktivitesini yitireceği beklentisini" hep birlikte yaşayıp göreceğiz açıklaması yaptı. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da kavurucu ve sıcakların gelmesi ile virüsün yayılma etkisinin azalabileceğini kaydetti. Açıkalmasında "Bu yeni bir hastalık. Günler geçtikçe verilerimiz çoğalıyor. Ama şimdi ilk veriler buraya doğru gidiyor gibi. Belki Adana'da virüs daha çabuk kırılabilir. İnşallah öyle olur." dedi.

GENÇLERE UYARILAR;

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlanması gerektiğini ifade ederek. Gençlere önemli uyarılar da yapıldı. Gençlerden bu hastalığı ağır geçiren hastalar da olduğunu ifade ederek. Zatüre olan gençlerin olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim