Türkiye'de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülen koronavirüs vakasının ardından 4 ay süreyi geçti.  İlk olarak Çin Wuhan kentinde hızla dünya geneline yayılan yeni tip virüsün pek çok dünya ülkesini derinden etkileyerek vakaların sayısı her geçen gün arttı. Bazı Dünya ülkelerinin virüs nedeniyle zor günler geçirdi. Bunun yanı sıra ikinci dalga ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yeni normalleşme adımları kapsamında Türkiye'de Corona nedeniyle kapatılan işyerleri yeniden faaliyete geçerek, Sağlık Bakanlığının açıkladığı kılavuzla,r yönergeler bağlamında bazı tedbirler alınarak vakaların artış eğiliminde olmaması yönünde çalışmalar yürütülüyor. Kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiği ifade ediliyor.

KORONADA 2. DALGA İHTİYMALİ VARMI?

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri 2. dalga ihtimalinin olduğunu göz ardı etmediklerini ifade ederek, sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına sık sık hatırlatmaya devam ediyor.  Bilim kurulu üyesi Doçent Doktor Sema Turan yaptığı açıklamada Covid 19 Pandemi vakasının 2. dalgasının Türkiye girebileceğini öngördüklerini ifade ederek yaz aylarında insanların vücut direncinin yüksek olmasının nedeniyle vakalardaki azalma yanıltmaması gerektiğini aktardı. Koronada 2. dalga hangi ayda bekleniyor?

HANGİ AYLARDA BEKLENİYOR!

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Turan, ikinci dalganın Eylül ve ekim aylarında beklendiğini ifade etti. Rehavete kapılmamasını, covid 19 vakalarının bitmediğini, buna karşın sağlık çalışanlarının bu konuda büyük çabalar sarf ettiğini, yoğun bakım ünitelerindeki vakalar hastalığın durumları kendini çok üzdüğünü ifade ederek bu bir ciddi akciğer enfeksiyonu yaptığını aktardı. Türkiye’de koronavirüs ikinci davasının Eylül ile Ekim aylarında olabileceği için bu Ayların önemli aylar olduğunu vakalardaki sayıların artabileceğini aktardı.