Bilim Kurulu Üyesi Profesör Dr Selma Metintaş Korona virüsü ile mücadele kapsamında 2 m-2 e kuralı uyarısında bulundu. Kurban bayramına sayılı günler kalan Türkiye genelinde vaka sayıların 1000 altına düşmeye başlaması vakaların sıfırlanıp sıfırlanmayacağı konusunda umutları attırırken son günlerde yeni vaka sayısı 900 altına düşüşü ise henüz gerçekleştirilmedi. 24 Temmuz 2020 tarihli vaka tablosunda bugün vefat eden hasta sayısı 17 olarak açıklandı. Bir günde Türkiye'de 937 kişi covid 19 virüsü ile enfekte olduğu ifade edildi. İyileşen hasta sayısı 1009 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler yanı sıra bakan kocanın başkanlığını yaptığı bilim kurulu üyelerinde uyarıları devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından ifade edildi. Kurban bayramına sayılı günler kalan Metintaş koronavirüs salgından korunmak için 2 m - 2 e kuralına dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Peki 2 m -2 ye kural nedir? Maske, mesafe, el hijyeni ve ellerin ağza burna ve göze dokunmaması kelimelerinden oluşuyor. Bilim kurulu üyesi vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı. Kurban bayramında kurbanlık satış alanlarında 8 metrekarede bir kişi olacak şekilde satış alanlarına giren kişilerin kontrolü olarak olması gerektiği, giriş ve çıkış kapılarında ayrı ayrı kontrol olmasını gerektiğini ifade etti.

65 yaş üstüne kurban satış alanlarına ve kesim alanlarında bulunmaması hayvan kesimi yapacak kişilere yan yana gelmemesi hayvan kesim esnasında mesafenin 1 metre az olacağından mutlaka maske ek olarak yüz koruyucu takmaları, eldivenin sadece ete dokunulduğu esnasında takılması istenildi. Ete dokunduktan sonra çıkarıp atmasına konusunda uyarılarda bulundu.

İŞİN OLSA