11 Mart tarihinden itibaren ilk Koronavirüs vakasının görülmesin ardından ülke genelinde yayılmanın önüne geçmek için bazı tedbirler açıklanmaya devam ediyor. Bu kararlar ekonomik alandaki etkilerini önlenmesi için ise 100 Milyar Tl ekonomik paket açıklandı. Berber ve kuaförler, AVM'lerde bir çok mağaza kapatıldı. Eğitimlere ara verildi. Cami ve Mescitler cuma ve kandil geceleri de olmak üzere ibadetlere kapatıldı.

EL YIKAMADA YAPILAN YANLIŞLIK İÇİN UYARDI!

Virüsten korunmak için en önemli hususun temizlik olduğu uzmanlar tarafından aktarıyor. Diğer yandan Uzmanlar doğru zannedilen yanlışlar içinde bazı uyarılar yapmaya devam ediyor. El yıkama alışkanlığında sıcak sunun yanlış bir uygulama olduğu hakkında Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara bir açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma göre ellerin musluk suyunda yıkanması gerektiğini aktardı. Eller neden sıcak su ile yıkanmamalı sorusuna ise şu şekilde açıklama getirdi. Sıcak suyun ellerdeki por olarak adlandırılan boşlukların açıklmasına ve küçük mikroorganizmaların girmesine su ve sabunun etkisinden kurtulmasına neden olduğu aktarıldı.

Editör: TE Bilisim