Bilim kurulu üyesi bunu uygularsanız korana virüsün bulaşması ihtimali sıfır dedi!

Sağlık Bakanlığı Başkanlığında oluşturulan Bilim kurulu üyesi Doçent Doktor Afşin Emre Kayıpmaz son günlerde gerçekleştirilen koronavirüs vakalarına ilişkin olarak önemli açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Doç Dr. Emre Kayıpmaz vatandaşların enfekte olmamaları için yapmaları gereken önemli kuralları yeniden hatırlattı.

Ağustos ayı ile birlikte vaka sayısı artış göstermeye başladı. Vatandaşların bu süreçte yapmaları gereken kalabalık alanlardan uzak durmaları ve toplu organizasyonlardan kaçınmaları gerekiyor. Bilim kurulu üyesi Kayıpmaz virüsün bulaşma gücünü temasın aldığını insanların arasında sosyal mesafenin azalması ile eğer maske de yok ise yayılımın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Eğer mesafe kuralına uyulursa virüsün bulaşma ihtimalinin sıfır olduğunu aktardı.

MASKENİN ÖNEMİ! Maskenin insanların virüsü yaymakta bariyer görevini gördü gösterdiğini ifade etti ve covid-19 yöresinin damlacık yoluyla insanlara bulaştığını maske bu damlacıkların kişiden kişiye geçişini bloke ettiğini adeta bir bariyer görevinin de üstlendiğini ifade etti. Peki sosyal mesafe ne kadar olmalı?

SOSYAL MESAFE NE KADAR OLMALI? Bilim kurulu üyesi virüsün yayılma ihtimali sıfıra indirmek için mutlaka sosyal mesafe dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti ve yaptığı açıklamalarında bir buçuk metre yani kişiler arasında 3 - 4 adım olur ve iki kişinin de maskeli olması halinde bulaşma ihtimalinin sıfıra yakın olduğu ifade edildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim