Bilindiği gibi sosyal medya üzerinden çalışmalarını an bean aktaran Prf. Dr. Ercüment Ovalı geçtiğimiz gün 23 Nisan tarihi bekleyin önemli bir haberim var açıklaması yapmıştı. Dün akşam saatlerinde 23 Nisan tarihini beklemeyi uygun görmedim ilacın o kadar etkili görülüyor ki hastaların hayatından gün çalmak istemedik diyerek Dornaz Alfa ilacının tedavisinde klinik testlere alınması gerektiğini ifade etti.

DORNAZ ALFA İLACI İÇİN AÇIKLAMA;

Bugün Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap ve Ercüment Ovalı'dan ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ovalı yeni açıklamasında 16 Nisan günü açıklamasının yanlış anlaşılması beni fazlasıyla üzdü diyerek kullandığım ifadenin bir ilaç molekül bulduğumuz manası çıkarttığı ve bu doğru olmadığını ifade etti.

https://isinolsacom.teimg.com/isinolsa-com/images/upload/image_634.png

Bilim Kurulu Üyesi Azap açıklamasında şu ana kadar ilacın Türkiye'de hiç kullanılmadığını ve başka ülkelerde klinik çalışma amacı ile çok küçük bir hasta gurubunda kullanıldığını ifade etti. Açıklamayı araştırmacının heyecanına veriyorum değerlendirmesi yapan Azap. Çok olağan üstü günlerden geçiyoruz Hastalık hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu tür açıklamalar insanlarda gereksiz bilimsel zemini olmayan ve güven ve umuda neden oluyor açıklaması yaparak daha sonraki aşamada hayal kırıklığı ve umutsuzluk gelişebilir endişelerim var değerlendirmesini yaptı. 

İLAÇ KORONA VİRÜS TEDAVİSİNDE KULLANICAK MI?

Prof. Dr. Alpay Azap açıklamasında ilacın Covıd-19 tedavisinde kullanılıp kullanılmayacağı konusundaki değerlendirmesinde ise pek çok ilaç için bu durum söz konusu olduğunu bu ilacında tedavi için kullanıma girme olasılığı var demek doğru olur dedi.