Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgını ile ilgili olarak uzmanlar test sayısının artırılması gerektiğini ifade ediyor. Özellikle Türkiye’de de korona virüsünün tespitine yönelik testlerin artırıldığı görülmekte olup bu noktada Bilim Kurulunun gündeminde yer alan bir son dakika haberine göre korona testlerinin evde yapılmasının mümkün olabileceği açıklandı. Bu noktada korona testleri evde nasıl yapılacak konuya ilişkin açıklamalar ve detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Testler Ağır Belirti Gösterenlere Yapılıyor

Son zamanlarda gündeme gelen konulardan biri de testlerin kimlere uygulandığıydı. Bu konu ile ilgili olarak özellikle virüsün belirtileri arasında ancak ağır şikayetleri bulunan kişilere hemen test uygulanması mümkün oluyor. Evde olup kendisini kötü hisseden ve ağırlaşan belirtileri gösterenlerin ise hemen bir sağlık kurumuna, tedbir alarak başvurması isteniyor. Ardından bu kişilere, belirtilerin durumuna göre test uygulanması gündeme geliyor.

Evde Test Uygulaması Yapılabilir

Sağlık Bakanlığına yakın kaynaklar tarafında yapılan açıklamada özellikle belirtileri gösterdiği düşünülen hastalara ilişkin olarak önümüzdeki günlerde evde test uygulamasına geçilebileceği, bu sayede hem hastanelerin yükünün azaltılacağı hem de kısa sürede önlem alınmasının mümkün olması bekleniyor. Fakat bu uygulamaya geçilip geçilemeyeceği ise Bilim Kurulu tarafından gerçekleştirilen görüşmede belli olacak, bu noktada gündemde yer alan bilgilere göre evde test uygulaması için evde bakım hizmetleri veren personellerin bu uygulamayı gerçekleştirebileceği ifade ediliyor.

Virüs Şikayetinde Ne Yapılmalı?

Değerlendirmede bulunan Doç.Dr. Fatih Çiftçi, "Sağlık Bakanlığı bir diagram yayınladı. İlk önce 184'ü arayıp durumlarını iletebilirler. Eğer hafif semptomlarsa tabi elbette aile hekimine gidilmeli. Semptomları çok ağır olan kişiler ise pandemi hastanelerine başvurmalı. Eğer semptomları hafif olan kişiler büyük hastaneleri meşgul etmemeli. Zaten oralarda da enfeksiyon riski var. Eğer hafif bulgular taşıyorsa kendisini riske atmış olur” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim