Türkiye'ye 11 Mart tarihinde corona salgını bulaştı ve Sağlık Bakanlığı ciddi önlemler almaya başladı. Buna göre dün müjdeli haber verilirken bugün üzücü bir açıklama geldi ve virüsün net bir ilacının olmadığı belirtildi. Buna göre Çin Halk Cumhuriyeti virüsün önüne geçti. Artık yeni vakalar gelmezken her geçen gün Çin 500 - 600 kişiyi iyileştirmeye devam ediyor. Dün Sağlık Bakanlığı Çin'den önemli bir ilaç getirdi ve bu ilaçları kullanmaya başladı. Buna göre getirilen ilaç corona ilacı mı diye düşünülürken Bilim Kurulu üyesi tarafından önemli bir ifade kullanıldı.

"Farklı İlaçlar Kullanılıyor..."

Bilim Kurulu üyesi tarafından yapılan duyuruda corona virüsü için net bir ilacın ya da tedavinin olmadığı hastalara farklı tedavilerde kullanılmakta olan ilaçların uygulandığı belirtildi. Buna göre Çin Halk Cumhuriyetinden getirilen corona ilacının da farklı tedavilerde kullanılan ancak corona virüsüne de iyi geldiği düşünülmekte olan bir ilacın getirildiği ön görülmektedir. İlacın şimdilik ne olduğu resmi olarak tanıtılmazken bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücrelerin informer salgılamasını kolaylaştırdığı düşünülmektedir.

Bilim Kurulu Duyurdu

Bilim Kurulu üyesi sıtma ile romatizma tedavisinde kullanılmakta olan ilaçların corona virüsü tedavisinde kullanıldığını belirtirken "Biz sadece yeni geliştirilen ve Japonların geliştirdiği Çin'de de kullandıkları bir ilacı Türkiye'ye getiriyoruz. O ilaç gelince yatan hastalarda ve yoğun bakımlardaki hastaların tedavisinde kullanılacak" ifadelerini belirtti.