Türkiye 11 Mart tarihinden bu yana corona virüsü salgını ile mücadele etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı konu hakkında bir çok önlem alırken diğer bakanlıklarda harekete geçti ve pek çok kuruluş kapatılırken özel sektörde de bir çok faaliyet sona erdirildi. Buna göre 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fakat ülkemizde halen bir çok kişi yasakları delmeyi ve bununla alay edercesine açıklama yapmaya devam ederken Bilim Kurulundan çok önemli bir açıklama yapıldı.

Sokağa Çıkma Yasağı Gelebilir

Bilim Kurulu Üyesi Ceyhan, "Virüsün yayılımını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır. 65 yaş üstüne getirilen sınırlama ölümlerin önüne geçmek için atılan bir adım. Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın hepsi başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse bizde aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz" şeklinde ifadede bulundu.

Cumhurbaşkanı: Evlerinizde Kalın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanlar, yetkili kurumlar, valilikler tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların evlerde kalması isteniyor. Fakat bir çok vatandaş evlerde kalmadığı gibi sokağa çıkma yasağı olan yaşlılar dahi halen sokağa çıkmaya devam ediyor. Bilim kurulu tarafından yapılan duyuruda önlemler alınmasına rağmen halen yasakların çiğnenmesi durumunda gerekli adımların atılması için mecbur kalabilecekleri belirtildi.

Editör: TE Bilisim