Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tehlikesi nedeni ile Türkiye’de geçtiğimiz hafta ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin 1 ile 3 hafta kapatılma kararı alınmıştı. Karantinadaki vaka sayısının artması ile birlikte ülkemizde de farklı tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu noktada yayınlanan genelgede kafe, restoran ve çay bahçesi, sinema ve tiyatro gibi sosyal mekanların da kapatılması kararı alındı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan ise okulların kapalı kalma süresi ile ilgili bir açıklama geldi. Kara "Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir" ifadelerinde bulundu.

“Önümüzdeki Aylar Önemli”

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara tarafından yapılan açıklamada ülkemizde görülen vaka sayısının artabileceğinin altı çizilmiş olup dikkat edildiği müddetçe çok az kişinin bundan etkileneceği ifade edildi. Ayrıca ülkedeki durumun seyri hakkında ise 'Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben. Önümüzdeki 1,5-2 aylık periyodu da bu şekilde atlatabilirsek o zaman Türkiye bu salgını en başarılı yenen ülkelerden biri haline gelecek'' açıklamasını yaptı.

Okulların Kapalılık Süresi Uzayabilir

Okulların kapatılmasının önemli bir tedbir olduğunu ifade eden Kara "Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben" ifadelerinde bulundu. Buna göre ilerleyen zamanlarda alınacak olan kararlarda konu netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim