Türkiye'de dahil olmak üzere dünya üzerindeki neredeyse tüm ülkeler corona virüsünden önemli derecede etkilenmiş durumdadır. Öyle ki bir çok ülkede vatandaşlar büyük paniğe kapılmış durumda olmak ile birlikte corona virüsünden nasıl korunacaklarını araştırmaya devam etmekte olup bugün yapılan yeni bir açıklama da kolonyaların oldukça etkili olduğu belirtildi. Fakat vatandaşların aklında bir soru var ki kolonyalar kaç dereceli olmalıdır, kolonyaların alkol oranının ne kadar olması gerekmektedir?

Kolonya Virüse Zarar Veriyor

Bilim adamları tarafından yeni yapılan açıklama da virüsün bir zarf ile çevrili olduğu belirtildi. Bu zarfa kolonya büyük ölçüde zarar veriyor ve corona virüsünü etkisiz hale getirmede kolonya büyük ölçüde zarar veriyor. Yani kolonya kullanım virüsü öldürmek için oldukça etkili olarak gözükmektedir. Peki corona virüsü için kullanılması gereken bu kolonyanın alkol oranı ne kadar olmalıdır? Kolonyaların derecesi ne kadar olması gerekiyor?

Kaç Derece ya da Alkollü Olmalıdır?

Kolonya almak isteyenlerin hem bizlere hemde bir çok forumda sordukları en büyük sorulardan bir tanesi kolonyaların kaç derece olması ya da alkol oranının kaç olması gerektiğidir. Bilim adamların yaptığı açıklamasında kolonyaların en az 70 derece mümkünse 80 derece olması gerekiyor eğer kolonya üzerinde alkol oranı yazıyorsa en az yine yüzde 70 ya da yüzde 80 alkollü olması gerekmektedir.