11 Mayıs tarihinde güzellik merkezleri berber salonları açılarak randavü ile hizmet vermeye başladı. Filyasyon ekipleri ve sağlıkçılar açılan işletmelerde sağlık hijyen kontrolleri ve Kovıd-19 testleri yapıyor. Bunlardan bir tanesi de Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirildi.

Tavşanlı’da normalleşme süreci kapsamında açılan berberleri denetlemek için görevli olan doktorlar ilçe genelinde 100 çalışana test yaptılar. Denetim yapan doktorun daha sonra yapılan testlerde koronavirüs testi pozitif çıkması ile 50 berber 14 günlük karantinaya alındı.

50 BERBER KARANTİNAYA ALINDI;

İlçe sağlık müdürlüğünde görevli olan doktorun 50 berberi test yapmada görevli olduğu ve denetim yaptığı ifade edildi. İlçe Hıfzıssıhha kurulunda berberler ve Tavşanlı berber ve kuaförler odası başkanı Onur Düvenli 14 günlük karantinaya alındılar.

VAKA TABLOSU;

Testi pozitif çıkan doktorun tedavisi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavisi devam ediyor.

18 Mayıs Türkiye günlük koronavirüs vaka sayıları belli oldu. 25 Bin 141 testten 1158 vaka olduğu ve vefat eden kişi sayısı 31 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı 1165 oldu.

Ramazan Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Ramazan arefesinde başlayarak 4 gün boyunca 81 il genelinde kısıtlama uygulanacak.

Editör: TE Bilisim