Ülkemizde meydana gelen corona virüsü salgını nedeni ile bir çok sektöre hükümet el attı. Özellikle salgının ilk günlerinde İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve berber, kuaför, güzellik salonları, makyaj salonları gibi yerlerin geçici süreliğine kapatılmasını istedi. İlgili İl Valiliklerine gönderilen yazılar belediye zabıta ekiplerine iletildi ve zabıtalar her gün berber, kuaför, güzellik salonlarını gezerek kapalı mı açık mı diye kontrol etmeye devam ediyor. Peki berberler ne zaman açılacak, kuaförler ne zaman açılacak, güzellik salonları ne zaman açılacak, tarih belli oldu mu?

Ne Zaman İşletmeler Açılacak?

İl Valiliklerine gönderilen yazılarda berber, kuaför, güzellik salonu vb. gibi iş kolunda hizmet vermekte olan iş yerlerinin ikinci bir emre kadar kapatılması istendi. Buna göre resmi bir tarih verilmediği için ne zaman açılacağı bilinmiyor ancak corona virüsü etkisi azaldığı ilk iş gününde berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin açılması ön görülmektedir.

Vatandaşlar: Bir Müşteri Alarak Çalışsınlar

Bir çok vatandaş özellikle sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda PTT iş yerleri gibi kuaför, berber ve güzellik salonlarının da içeriye sadece bir müşteri almak koşulu ile çalışmaya devam etmesi gerektiğini uzun süredir bakımsız olduklarını ve bu duruma derhal bir çözüm bulunmasını talep etmekte olup şu anda konu halen incelenmeye devam ediyor. Buna göre yakın zamanda husus hakkında net bilgi verilecektir.

Editör: TE Bilisim