Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında bazı işyerlerine yönelik olarak hazırlanan sağlık yönetim ve çalışma rehberi güncellenerek kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda Güzellik Merkezi, Berberler ve kuaförler de uyulması gereken kurallardan bir tanesi çalışan personellerin cep telefonu gibi materyallerin müşteri temas etme önce soyunma odalarına bırakılması istenildi. Çalışanlar ve müşterilerin yüksek sesli konuşmamaları yönünde açıklanan maddeye göre mümkünse müşteriler ve çalışanlar yüksek sesle konuşmaması gerektiği ifade edildi.

Berberlerde müşterilere randevu ile hizmet verilecek. Ayrıca müşteri yanında gelirken refakatçi ya da çocuk getirmemesi yönünde karar alındı. Müşteriler ile herhangi şekilde temastan kaçınmalı. Tokalaşması yasak olacak. İki müşteri arasında en az zaman aralığının 20 dakikadan fazla olacak. Çalışanların günlük kıyafeti ile iş kıyafetleri bir biri ile farklı olacak. Berberlere dışarıdan misafir alınmayacak. Mümkün olduğu kadar fön makinesi yüksek hava oluşturacak cihazların kullanmaması istenildi.

MARKETLERDE ALINACAK ÖNLEMLER;

Markete alınacak önlemlere ilave tedbirler! Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Market önlemleri için kılavuzlar yeniden güncellendi. Yeni eklenen maddelere göre; marketlerde kasada kullanılan ürün bantlarının günlük olarak en az 3 kez tek kullanımlık deterjan ile temizlenmesi istenildi. Bunun yanı sıra kasap ve et reyonlarında gıda maddelerinin çalışan personelin dışında eldivenle dokunmaları yasak olacak. Kasap ve manav reyonundaki çalışanların kullandıkları eldiven ile farklı bir yerler temas etmemeleri konusunda dikkat edilecek. Marketlerde 4 metrekarede bir kişi olacak şekilde müşteri alımı devam edecek. Fazla satış olan ürünlerin miktarları artırarak daha fazla olacak.

Editör: TE Bilisim