Berber ve Kuaför Ücretlerine yüzde 40 Zam geldi.

21 Mart tarihinden beridir kapalı olan kuaför ve berber salonları bugün itibari ile açıldı. Kovıd-19 virüsü ile mücadele kapsamında 1.5 aydır işletmeler faaliyetlerine ara vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı genelgesine göre belirli hijyen koşullarını sağlanması ve açılış kapanış saatlerine uygun hareket edilmesi ve randevu sistemi ile çalışmaları ile 11 mayıs tarihinden itibaren görevlerine başladılar. Müşterileri üzecek bir haber! Türkiye Berber ve Kuaför uzmanları federasyon başkanı 1.5 aylık gelir kaybından dolayı 11 Mayıs tarihinde açılması ile birlikte yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı. Artış ile birlikte berber ücreti ve kuaför ücreti illerde farklılık göstercektir. 

ALINACAK TEDBİRLER;

Tek kullanımlık havlı ve ürünler tercih edilecek. Salonun büyüklüğüne göre müşteri bulundurulabilecek. Kuaför ve berber salonlarında randavü usulüne göre çalışılacak. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek ve berber salonlarında 1.5 metre mesafe uygulanacak. İçeride 30 dakikadan fazla beklenmemesine dikkat edilmesi, bir koltukta müşteri varken yan koltukta traş olunamayacak. Bir dolu bir boş koltuk ile çalışılacak. Saç tıraşı yapılırken mutlaka maske takılması, sakal traşı ağda gibi kuaför salonlarında uygulanan işlerin yaptırılmaması alınacak tedbirler arasında bulunuyor

ÇALIŞMA SAATLERİ;

Güzellik salonları, kuaför berber gibi iş yerlerinde faaliyetlerine başlayacak olan işletmelerin bilim kurulu ve ilgili bakanlıkların aldıkları kararlar doğrultusunda sabah 09:00’da açılacak ve akşam 21:00’a kadar kapalı olacak.

EVDE NASIL TRAŞ OLUNUR?

Koronavirüs salgınından dolayı pek çok vatandaş evden kendi imkanları ile tıraş olmayı tercih ediyor. Tıraş makinesi ile doğru saç kesimi nasıl olur sorusuna cevap ünlü saç berberi  Şükrü Dudu  açıkladı. detaylar haberde.

İlgili haber: https://www.isinolsa.com/gundem/erkeklere-makineyle-evde-sac-kesimi-puf-noktalari-unlu-berber-video-h32387.html

Editör: TE Bilisim