Geçtiğimiz günlerde açıklanan müjdeli haber sonrasında Kurban Bayramı öncesinde benzin ve motorine indirim yapılmıştı. Ağustos ayının üçüncü haftasında ise benzin ve motorine yeni bir zam haberi geldi. Buna göre uluslararası piyasalarda yaşanan litre fiyat artışları sebebi ile ülkemizde de benzin ve motorin fiyatlarına zam yapıldığı ifade edilmiş bulunuyor. İşte EPGİS tarafından yapılan açıklama ve yeni litre fiyatları.

EPGİS Zam Haberini Açıkladı

Ülkemizde benzin ve motorine uygulanacak olan zam haberini Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası yani EPGİS açıklamış bulunuyor. Kurumun resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama göre dün gece yarısından yani itibaren yani 20 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına ve motorin fiyatlarında da zam uygulanacağı haberi verildi. Birçok araç sahibini yakından ilgilendiren haberde geçtiğimiz günlerde yapılan indirim sonrası fiyatlar yine eski haline dönmüş oldu. Benzin ve motorin fiyatlarına yapılacak olan artış ise şu tutarlarda oldu.

Ne Kadar Zam Uygulanacak?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından sosyal medya hesabında açıklanan bası duyurusunda ''Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 20/08/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 17, Benzinde 6 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.'' Şeklinde ifadelere yer verdi. Kurumun yaptığı açıklama sonrasında ise tüm petrol istasyonlarında fiyatlara zam oranı kadar bir artış uygulandı.

Editör: TE Bilisim