Filistine yaptıkları saldırılarla tepki çeken İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu, ile ilgili sosyal medya yıkılımaya başladı. En son Yahudi soykırımını, Filistin müftüsünün yaptırdığını söyleyerek ortamı germeye çalışan Benyamin Netanyahu, sosyal medyada alay konusu oldu.

Kudüs'te düzenlenen 37. Dünya Siyonist Kongresi'nde Nazi lideri Adolf Hitler’in asıl niyetinin Yahudileri sürgün etmek olduğunu, ama dönemin Filistin Müftüsü Hacı Emin tarafından soykırıma ikna edildiğini öne süren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya tepkiler büyüyor.


'NİHAİ KARARI ELBETTE HİTLER VERDİ'

Almanya’nın da Hitler’in Yahudi soykırımının tek sorumlusu olduğunu vurgulamasının ardından sözlerini açan Netanyahu, Almanya’yı temize çıkarmaya çalışmadığını söyledi: “Avrupa’daki Yahudilerin şeytani biçimde yok edilmesinde Hitler’in sorumluluğunu yadsımıyorum. 6 milyon kişinin ortadan kaldırılmasından Hitler sorumlu. Kararı o verdi.” 

'BİBİ'DEN TARİH DERSLERİ'

Öte yandan Netanyahu’nun ‘tarihi yeniden yazma çabası’ olarak yorumlanan bu ifadelerinin ‘olumlu’ bir sonucu da oldu. Sözleriyle sosyal medyada bir kez daha fenomen haline gelen Netanyahu’nun, hayattaki her türlü kötülük ve trajediyi Yahudileri yüklemeye çalıştığı paylaşımlar, 'Bibi'den tarih dersleri' etiketi adı altında Twitter’ı ele geçirdi.
Sözgelimi kullanıcılardan biri, Bermuda Üçgeni’nin Pasifik Okyanusu’ndaki gizli bir Hamas üssü üzerinde olduğunu, buradan geçen gemilerin de bu yüzden kaybolduğunu yazan bir paylaşım yaptı.

Editör: TE Bilisim