Ülkemizde 81 il belediyesi ve 1200'den fazla ilçe belediyesi bulunmakta olup farklı tarihlerde belediyeler tarafından yayımlanan ilanlar doğrultusunda zabıta memuru alımı ilanları yayımlanmaktadır. Zabıta memuru olabilmek için adayların belediyeler tarafından yayımlanan ilanda belirtilen şartlara uyum sağlaması gerekmektedir. Peki bu şartlar nedir, belediyeler zabıta memuru alımında hangi şartları arıyor?

Zabıta Olma Şartları Nedir?

Belediyeler farklı farklı şartlar arayabiliyor ancak genel olarak bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, tercihen belediye sınırları içerisinde asgari sürede ikamet ediyor olmak, ilanda belirtilen lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak, ilanda yine belirtiliyorsa üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, erkek adaylar için 167 cm kadın adaylar için ise 162 cm ile üzerinde boya sahip olmak (bazı belediyeler erkekler için 170 cm ve üzeri, kadınlar için 160 cm ve üzeri boy şartı istemektedir) kilosu boyuna göre + - 10 düzeylerinde olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş ve baraj puanı geçmiş olmak (belediyeler baraj puanı 60, 65 ya da 70 olarak belirlemektedir) sicili uygun olmak, vardiyalı çalışabilir olmak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak vb. gibi şartlar aranmakta olup adayların bu şartlara uyum sağlaması gerekmektedir.

Belediyelerin zabıta memuru alımı ilanlarından haberdar olmak, kaçırmamak ister misiniz? Hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indiriniz. Anlık bildirim atıyoruz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim