Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile iki gün sonra adaylar KPSS 2017/1 merkezi atama tercihlerine müracaat edebilecek. İşin Olsa aracılığı ile tercih robotlarından tüm niteliklere göre siz değerli kullanıcılarımız için tüm kadroları ilan ettik.

Buna göre Türkiye geneli belediyeler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 355 kişilik zabıta memuru alımı yapacak. Ancak alımlarda bilindiği üzere 30 yaş şartı bulunmaktadır. Adayların büyük bir bölümü 30 yaş şartının kesinlikle kaldırılması gerektiğini belirtiyor.

ADAYLARIN SESİ OLUYORUZ!

Kamu Personeli Seçme Sınavına 6 milyon aday girdi. Adaylar atanmak istiyor ancak KPSS 2017/1 merkezi atamalarda sadece 2 bin 780 kişilik kadro açıldı. Oldukça az kadro alımı yapıldığı yetmediği gibi bazı kadrolar için yaş şartı arandığından dolayı adaylar mağdur oldu. Özellike zabıta memuru olmak isteyen adaylar 30 yaş şartının kaldırılmasını istiyor.

30 YAŞINDAN BÜYÜKLERİ NEDEN KPSS'YE ALDINIZ YORUMLARI

Sosyal medya aracılığı ile İşin Olsa ekibine ulaşan zabıta memuru olmak isteyen adaylar şikayetlerini iletmeye devam ediyor. Zabıta memuru olabilmek için KPSS sınavına girdiğini puanının iyi olmasına rağmen 30 yaş şartından dolyı zabıta memurluğuna müracaat edemeyeceğini belirten çok sayıda aday var.

Özellikle sosyal medya aracılığı ile İşin Olsa ekibine ulaşan pek çok aday 30 yaşından büyük adaylar zabıta memuru ve diğer memurlukların büyük bir bölümünden yararlanamayacaksa neden KPSS'ye alındıklarının cevaplanmasını talep ediyor. Belediyelere 355 kişilik memur alımında adaylar 30 yaş şartının kaldırılmasını istiyor.

TÜM KADRO DAĞILIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim