Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, toplu sözleşme imza töreni gerçekleştirdi. İşçi sendikası Hak-İş ile yapılan sözleşme sonrası Belediyeye bağlı Gazi-Bel çalışanlarına yüzde 40 zam gerçekleşti. Buna göre eşit işe işit ücret verilmesi gerektiği vurgusu yapılarak, maaşların eşit olana dek yüzde kırk zam yapılmaya devam edileceği vurgusu yapıldı.

İmza töreninde Hak-İş Sendikası Mahmut Arslan ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmalar yaptı.

TAŞERONDAN GEÇENLER İÇİN SENDİKA ÇALIŞMASI;

Hak-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan yaptığı konuşmada taşeronun kamudan tamamen bitmesin önemli bir çalışma olduğuna vurgu yaptı. "Taşeron sisteminin kaldırılması hem Türkiye için hem de tüm dünya için büyük bir reformdur. Artık belediyelerde eleman temini için ihaleler yapılmayacak. Taşeron firmadan belediyeye geçen çalışanlar için de sendika çalışmaları yapılacaktır, bu konuda başkana görüşmelerimi sundum" dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ ALANA 1000 TL ARTI YÜZDE 4 ZAM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin yaptığı açıklamalarda, en düşük maaş alan işçiye bin Tl zam olacağını belirterek "Belediye çalışanlarına En düşük maaş alan işçi kardeşimiz artı bin lira alacak. Aldığımız bir başka karar, adaleti ve işçilerin maaş eşitliğini sağlayana kadar yüzde 40 zam yapacağız. İşçinin alın teri kurumadan parası cebine girecek dedik." açıklaması yaptı.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA