Tuzla Belediyesi askıda tablet uygulaması başlattı. Bağışçılardan bilgisayar bağışı yapan vatandaşlar, ihtiyaç sahiplerine öncelikli olmak kaydı ile uzaktan eğitimler dağıtılmaya başlanacak. İstanbul Tuzla Belediyesi Başkanlığına şu ana kadar 8 bin 500 tablet bağışı yapıldı. Pandemi dönemünde Milli Eğitime destek olmak amacı ile büyük bir seferberlik başlatıldı. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada; dijital alandaki projelerinden bir tanesini daha hayata geçirdiklerini aktardı. Eylül ayı sonuna kadar taleplerin tamamlanması bekleniyor. Dijital ve akıllı şehirler projeleri tablet ve bilgisayar projesi dışında da farklı projeler ile devam edeceğini aktardı. 

Gaziantep Belediyesi tarafından da askıda tablet uygulaması başlatıldı. Gaziantep ilinde bulunan öğrencilere eğitim desteğinden bir tanesi olan dizüstü bilgisayar kampanyalarından kalbe dokun gönül kazan projesine göre uzaktan eğitim çerçevesinde Gaziantep Valiliği tarafından ve Gaziantep il genelinde bulunan kamu kurumları ile STK'ların da desteklediği proje kapsamında şu ana kadar 60 bin tablet toplandığı açıklandı. Ayrıca 4 aylık internet paketi de sunulacak. Bağışçılar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfnının elektronik bağış sitesi üzerinden bağışlarını yapabilecekler. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim