Çarşı ve Mahalle Bekçiliği personelleri için önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildiği belirtildi.

BEKÇİ PERSONELLERİNE MÜJDE;

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebinin Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklfi detaylarına göre 5510 sayılı sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanunda değişiklik ile zorlu şartlarda görev yapan bekçiler için fiili hizmet süresi zammından yararlanması gerktiği ifade edildi. Kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda bulunuyor. Diğer yandan sağlık çalışanlarını ilgilendiren gelişmede İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın sunduğu kanun teklifinde sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda bulunuyor.

SAĞLIK PERSONELLERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ;

Sağlık ile ilgili bölümlerde görev yapan risk taşıyan uzun ve stresli çalışma koşullarının iyileştirilmesi için düzenlemeler yapılmasını öngörüyor. Buna göre 3359 sayılı sağlık hizmetleri temel kanun 3. maddesine yeni bir yönetmelik yapılması için meslek grupları, sağlık çalışanları arasından seçilen temsilciler ile Sağlık Bakanlığı tarafından yönetmelik düzenlenmesi için kanun maddesi sunuldu.

Bekçi personellerinin güneşin batımından itibaren güneşin doğuşa kadar olan süre içerisinde gee saatlerinde zorlu bir görev üstlenmekteler. Çarşı ve mahalle bekçilerinin görev aldığı şehirlerde asayiş olaylarının önemli düzeyde azaldığı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Diğer yandan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı sözlü sınavları sonuçları ne zaman açıklanacak? Önümüzdeki haftalarda sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim