İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İl Valilikleri kendilerine ihdas edilen kadrolar dahilinde bekçi alımı ilanlarını kamuoyuna duyurmaktadır. Bilindiği üzere OHAL kapsamında Resmi Gazete duyuruları ile Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti.

14 Bin 500 kişilik bekçi alımının 6 bin 550 kişilik bölümü bu alımlarda yapıldı ve bugün mesai saatlerinin bitmesi ile Türkiye geneli tüm bekçi alımlarında müracaatlar bitti. Buna göre adaylar diğer ilanlarda askerlik ve ikametgah şartının esnetilmesini istiyor.

İKAMETGAH ve ASKERLİK ŞARTI

Yurt geneli bekçi alımlarında özellikle gençler askerlik ve ikametgah şartının esnetilmesini talep etmektedir. Kendi illerinde alım olmadığı için diğer illere müracaat edemeyen kişiler bu durumdan yakındığı gibi yine henüz liseyi ya da önlisans ve lisans bölümlerin yeni bitiren adaylar bekçi alımlarında askerlik şartı arandığı için başvuru yapamadığını ifade etmektedir.

ŞARTLAR ESNETİLİR Mİ?

Peki İçişleri Bakanlığı konuya el atıp bekçi alımlarında esneklik yapar mı? Buna göre yurt geneli bekçi alımlarına başvuruların yoğun rağbet içerisinde yapıldığı duyurulduğu için şu an şartlar da esneme konusunda net bir durum yok. Ancak başvuru sayılarında ciddi bir azalma olursa konuya İçişleri Bakanlığı el atarak şartların esnetilmesi için taleplerini Valiliklere iletebilir.

Editör: TE Bilisim