Valiliklerin yayımladığı ilanlar ile il il bekçi alımları yapılmaktadır. Bekçiler aldıkları eğitimlerin ardından mahallelere sevk edilmekte ve mahalle hangi kurumun bünyesinde ise ilgili kurumlardan bir tanesine yani Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapmaktadır.

Buna göre bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile 17 bin kişilik bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Zaten 7 bin kişilik alımın yapılması bekleniyordu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 10 bin kişilik alım için daha iznin çıktığını ve 17 bin kişilik bekçi alınacağı belirtildi. Peki bekçi alımı şartları nelerdir, kimler bekçi olabilir, bekçi alımına kimler müracaat edebilir?

BEKÇİ ALIMI ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Resmi Gazete aracılığı ile yapılan açıklamaya göre bundan sonra bekçi alımlarında Türk vatandaşı olmak, askerliğini yapmış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya engeli olmamak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, sicili belirli suçlardan fazla dolu olmamak, uyuşturucu alkol vb. gibi madde kullanmıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranacaktır.

Önümüzdeki süreçler içerisinde il Valilikleri tarafından kamuoyuna çok sayıda bekçi alımı ilanlarının yayımlanması beklenmektedir. Bekçi alımlarından haberdar olmak için İşin Olsa sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ilk sizler haberdar olabilirsiniz.

Bakan Açıkladı 17 Bin Bekçi Alımı Yapılacak!

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim
Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim