Ülkemizde seçim öncesi sıklıkla gündeme gelen konular arasında yer almakta olan bedelli askerlik hususunda sonunda olumlu adımlar atıldı ve bedelli askerlik çıkarıldı. Şu aralar bedelli askerlik için 28 gün şartı tartışılmaya devam ederken bir yandan pek çok kişi bedelli askerlikten kaç kişinin yararlanacağı ve bunun ülke ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin son Başbakanı olarak bilinen Binali Yıldırım tarafından bedelli askerlik hususunda yapılan açıklama da askerliğinin 5,5 milyon gencin tecil ettirdiğini belirtmişti. Sayı bu kadar büyük iken bedelli askerlikten toplam kaç kişinin yararlanması bekleniyor?

RAKAMLAR AÇIKLANDI!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan resmi açıklama da rakamlar ile bedelli askerlikten kaç kişinin yararlanacağı söylendi. Buna göre ülkemizde 25 yaşın üzerinde olan ve bedelli askerlik için uygun olan kişi sayısı 1 milyon 324 bin kişi olarak açıklandı. Yani rakam oldukça büyük. Peki kaç kişi bedelli askerliğe başvuru yapar bu konu hakkında net bir bilgi yok ancak en az 300 bin civarı kişinin bedelli askerliğe müracaat etmesi ön görülmekte olup bunun devlete en az 5 milyar TL gibi ciddi bir rakam kazandırması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim