Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da asker olmayı bekleyen toplam 5,5 milyon kişinin olduğu her sene askere 350 bin civarı kişinin alındığını ve bu kadar büyük yığılma olduğundan dolayı 5,5 milyon kişinin ancak 15 seneden fazla zamanda askere alınabileceği ve bu sorunun çözülmesi gerektiği ifadelerini kullanmasının ardından bedelli askerliğin çıkması konusunda düşünceler arttı.

Peki kulislerde neler konuşulur? Özellikle adayların merak ettiği sorular şunlardır; bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, bedelli askerlik yaş şartı ne olacak? Bu soruların cevaplarını kulislerden gelen detayları göre siz okurlarımıza açıklıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMALARI

Bedelli askerlik hakkında seçim sonrası görüşmeler yapılacak ve büyük ihtimal ile çıkması bekleniyor. Peki bedelli askerlik gelişmeleri nelerdir? Buna göre bedelli askerliğin seçim sonrası görüşmeler sonucunda çıkması tahmin edilmekte olup 2011 yılında bedelli askerlik ücreti 30 bin lira ve 24 yılında ise ücreti 18 bin lira olarak belirlenmişti bu dönem çıkarsa 20 bin lira ile 25 bin lira arasında olması bekleniyor.

Peki bedelli askerlikte yaş şartı ne kadar olacak? Genel olarak bedelli askerliğe başvuru yapabilmek için 28 yaş şartı bulunuyor. Ancak çok sayıda kamu ve özel sektörde istihdam etmekte olan adaylar yaş şartının 25'e kadar indirilmesi hatta pek çok kişi yaş şartının hiçbir şekilde aranmamasını talep etmektedir. Yaş şartı hakkında kulislerde henüz bir gelişme bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim