Ülkemizin uzun süredir gündeminde olan ve en kısa sürede çıkması beklenmekte olan bedelli askerlik hakkında detayların açıklanması bekleniyordu. Buna göre resmi olarak her hangi bir makamdan bedelli askerlik yaş şartı ile ücretinin ne olduğu belirlenmedi fakat 24 TV tarafından yapılan açıklama ile bedelli askerlik yaş sınırının 27 olarak anlaşıldığı belirtildi.

Buna göre yaşı 27 ve üzerinde olan askere gitmeyecek olan kişiler 20 bin lira bedelli askerlik kapsamında askerlik ödevini tamamlamış olabilecektir. Buna göre yaş şartının kaç olacağı hakkında farklı yorumlar vardı ve 27 olarak belirlendi. Peki yaş şartı hakkında yeni bir düzenleme yapılır mı?

YAŞ ŞARTI ESNETİLİR Mİ?

Şu anda ülkemizde pek çok genç mezuna kalmadan üniversiten mezun olduklarında 22 yaşında oluyor. Öyle ki pek çok genç şu anda askere gitmek yerine ilk olarak evini düzenlemek istediği için askere gitmek istemediğini ve bedelli askerliğin çıkartılarak ücretini ödemek istediğini beyan etmektedir. 24 TV'nin haberinde bedelli askerlik yaş sınırının 27 olduğu açıklandı. Peki yaş şartı esnetilir mi?

Buna göre ilgili kararın yürürlüğe girmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tatilinin öncelikle sona ermesi ve oylamalar sonucunda kabul edilmesi gerekiyor. Yani bu süreç içerisinde her ne kadar şuanda bedelli askerlik ücreti 27 olarak belirlense de aşağı çekilebilir.

Editör: TE Bilisim