Haziran aynında yapılan genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama ile bedelli askerlik yasa tasarısı geleceği ve bu yasa tasarısının sürekliliğe bağlanacağını söylemişti. Hükümet tarafından alınan karar ile de bedelli askerlik yapacak kişilerin 21 gün de birlik içinde görev alma şartı yasa tasarısına eklenmişti. Her ne kadar bu karar çok tartışılsa da yasa tasarı kararı onanmıştı.

Bu olayların ardından başvurular başlamış rekor bir katılım elde edilmişti. Özellikle bundan önceki bedelli döneminde sağlanan başvuru sayısı bu yılki bedelli askerlikte 2 haftada ulaşılmıştı. Rekor katılım elde edilen bu bedelli askerlikte başvuru yapan adayların yerleri açıklandı.

BEDELLİ ASKERLİKTE YENİ GELİŞME

Bedelli askerlik için yeni gelişme oluşturuldu. Bedelli askerlik uygulamasının yeni dönemi içerisinde temel askerlik eğitimi vereceklerin birlikleri e-devlet üzerinden yayınlanarak adaylara sunuldu.

Bedelli askerlik için başvuru yapan kişiler arasından başvuruları kabul edilen vatandaşların 3 döneme ait celp dönemlerine ilişkin yerleri belli oldu.

İlk 3 dönem içerisine ait verilecek temel eğitim planlanan yükümlerin birlikte bilgileri, yoklama durumları ve sevk olan evraklarını ulaşabilecekleri tarihlerde belirlendi.

Bedelli askerlik dönemlerinden oluşan ikinci celp dönemi 6 Ekim, üçüncü celp dönemi ise 27 Ekim’de başlayarak, bu dönem içerisinde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 6 Eylül ve 27 Eylül günlerinde yine e-Devlet sistemi üzerinden açıklanacak.

Editör: TE Bilisim