Ülkemizde bedelli askerlik sisteminin gelmesi ile birlikte pek çok genç askere gitmemekte ve onun yerine parasını vererek temel eğitim almakta temel eğitiminin ardından ise tekrar evlerine dönmektedir. 21 günlük temel eğitim programında bedelli askerlere askerlik konusunda pek çok eğitim verilmekte, spor yaptırılmakta ve 21 günün ardından askerliği tamamlamış olarak terhis edilmektedir.

İçişleri Bakanlığı tarafından bekçi alımı ilanları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadır. Peki bedelli askerlik yapanlar bekçiliğe başvuru yapabilir mi? Buna göre bekçi alımı ilanına bakıldığında askerlik ödevini tamamlamış olmak ibaresi görülmektedir. Yani adayın bekçiliğe başvuru yapabilmesi için mutlaka askerliğini tamamlamış olması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı tecilli olanlar, muaf olanlar ya da askere gidemeyenler bekçiliğe başvuramaz ama durum bedelli askerlik yapanlar için bu şekilde değil.

Bedelli askerlik yapanlar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 günlük temel eğitim programına katılmakta ve burada pek çok konu hakkında hızlandırılmış eğitim alarak askerliğini yapmış sayılmaktadır. Bedelli askerlik yapanlar 21 günde olsa hızlandırılmış şekilde askerliği tamamlamış sayıldığı için bekçi alımı ilanına başvuru yapabilmektedir. Tabi ilerleyen dönemlerde ilanlarda belirtilebilecek olan bedelli askerlik maddeleri de dikkatle incelenmelidir.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim