Yeni kalıcı bedelli askerlik sistmeinin detayları bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamalayla, canlı yayında kamuoyuna duyuruldu. Bedelli askerlik imkanının kalıcı hale getirilmesini konu edinen yeni askerlik sistemiyle alakalı tüm detaylar kamuoyuna aktarılmaya başlandı. Yeni askerlik sistemiyle alakalı bilgilendirmeleri sağlayan Milli Savunma Bakanı Akar; askerlik sisteminde gençlerin eğitimlerini ve işlerini daha iyi planlamaları amacıyla çalışmanın yapıldığını, karışıklığın ve yoğunluğun en aza indirgenmesi için çalışmanın başlatıldığı bilgisini verdi. Yapılan çalışmaların ardından da sistemin hazır olduğunu, gün içerisinde bakanlık web adresinden kamuoyuna tüm detayların paylaşılacağına yer verildi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE, BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada " Üzerinde çok çalıştığımız, olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma. 6 ay sonunda isteyenlerle sözleşme yapılacak. Lise mezunu gencimiz 1 ay temel askerliği bedellilerle yapacak. İhtiyaçtan fazla bedelli olursa kura çekilecek. " ifadelerine yer verdi. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bugün yapılan açıklamalarda bedelli askerlik ücretinin 31 bin 343 TL olarak belirlendiği ve bu tutarın her 6 ayda bir güncelleneceği bilgisi paylaşıldı. Bakan Akar açıklamada " Bir gencimiz diyelim ki lise mezunu... Bir ay temel askerlik yapacak, bedelliye ayrılanlarla beraber. Kurayla da ihtiyaçtan fazla bedelli yapmak isteyen olursa, kura mecburen çekilecek. Belirlenen erbaş ve erler, hem bedelliler bir ay eğitim yapacaklar. Bir ay temeel eğitime müteakip diğer lise mezunu ve altı olan gençlerimiz 5 ay daha kıtalarda görev yapacak; toplam 6 ay. Bu 6 ay bittikten sonra erlere soracağız, kalmak ister misiniz? Bir bir ay ve 5 ayda sadece harçlık alacaklar. 6 ay bittikten sonra istekli oldukları takdirde sınav veya yeteneklere sahip odukları takdirde 6 aylık sözleşme yapılacak. Maaşlı süre 6 ay bittikten sonra yine komutanları orada değerlendirmelerde, bu genç başarılı olduğu takdirde sözleşmeli er / uzman erbaş olunabilecek. " ifadelerini kullandı...

Editör: TE Bilisim