Erken seçim dolayısı ile bedelli askerlik bekleyen çok sayıda kişi konunun gündemine gelmesini isterken İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sıklıkla haberi gündeme getirmeye çalıştık. Buna göre hükümet milyonlarca adayın sesine kulak vererek yeniden bedelli askerliği gündeme getirdi fakat görüşmelerin 24 Haziran seçimlerinden sonra yapılacağını açıkladı.

Peki adayların en çok merak ettiği sorulardan birkaç tanesi şunlardır. Bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedelli ücreti ne kadar olacak, bedelli askerlik hangi yaşları kapsayacak? İşin Olsa ekibi olarak bedelli askerlik hakkında şu ana kadar ortaya çıkan detayları sizlere açıklıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK DETAYLARI

Bedelli askerlik hükümetin gündemine seçimden sonra gelecek. Yani bedelli askerliğin çıkarılması yerine askerlik süresinin kısatılması gibi bir durumda oluşabilir. Ancak biz bedelli askerlik çıkacak düşüncesi ile düşünürsek. Seçimden sonra kısa sürede bedelli askerliğin çıkması bekleniyor. Öte yandan çıkarsa ortalama ücretinin 20 bin, 25 bin aralığında ve yaş aralığının ise 28 civarını kapsaması ön görülmektedir. Ancak askere gidecek kişi sayısının azalabileceği durumundan dolayı bedelli askerlik ücreti artırılabilir ya da 5,5 milyon kişinin beklediği fikrinden dolayı yaş sınırı 25'e düşürülebilir ya da yaş sınırı tamamen kaldırılabilir. Gelişmeler seçim sonrası yapılacak görüşmeler ile belirlenecektir.