Ülkemizde bilindiği üzere 20 yaşına gelen her geçen Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim olarak 12 ay boyunca askerlik yapmaktadır. Tabi lisans bölümlerinde eğitim gören adaylar askerliklerini kısa dönem 6 ay olarak gerçekleştirebilmektedir.

Eğitimlerinden dolayı askerliklerini erteleyen, eğitimlerini bitirdikten sonra özel sektör ya da kamuda işe başlayan ve aile kuran ya da kurmayan pek çok kişi düzeninin bozulmasını istemediği ve düzeni bozulursa yeniden toparlayamayacağını gerekçe göstererek bedelli askerliğin çıkartılmasını istiyor. Buna göre çok sayıda kişi şimdide sosyal medyada kampanya başlattı.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEME GELECEK Mİ?

Hükümet cephesinden aralıklarla bedelli askerlik konusunda açıklamalar geliyor ancak yapılan açıklamalarda net olarak kullanılan ifade hükümet gündeminde bedelli askerlik konusu yoktur yer alıyor. Buna göre hükümet kanadı şu an için bedelli askerliğin çıkarılması için Türkiye'de operasyonel faaliyetlerin sona ermesi ve huzurun sağlanması gerektiği gösterilmektedir.

Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Yakın zamanda yapılan açıklamalara bakıldığında henüz bedelli askerliğin çıkartılması beklenmemektedir. Ancak yinede çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden kampanyalar yaparak seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Sizlerde görüşlerinizi hemen aşağı bölümden bizlere yorum olarak gönderebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim