Bedelli askerlik yasasından faydalanmak isteyen pek çok vatandaş ilk iki haftada rekor bir sayıya ulaşarak 340 bin kişinin başvurduğunu açıkladılar. Daha önceki yıllarda 1987, 1992, 2011 ve 2014 yılları içinde vatandaşlara sunulan bedelli askerlik süresince 398 bin 371 kişi başvuru yapmıştı.

Bedelli askerlik yasa tasarısından faydalanmak isteyen kişiler ilk iki hafta içerisinde 340 bin sayısına ulaşarak adete rekor bir katılım elde ettiler. Daha önceki yıllarda bu sayıya yalnızca 3 ay içerisinde ulaştıklarını belirten yetkililer, bu sene olan bedelli askerlik başvuruları için adete şok yaşadıklarını belirttiler.

AK PARTİ BAŞKANVEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Kuş’un yaptığı açıklamaya göre Mehmet Muş bedelli askerlik başvurularının başladığı ve iki hafta içerisinde toplamda 340 bin kişinin başvuru yaptığını belirtti. Başkanvekilinin açıklamış olduğu bu rakam doğrultusunda daha önceki yıllarda yapılan bedelli başvurularının üç aylık süresinde toplanan sayının bu dönem sadece iki hafta içerisinde toplandığı açıklandı. Bu sayının önümüzdeki günlerde artarak 400-500 bin sayılarını da aşacağı belirtilmektedir.

1 Ocak 1994 yılından öncesinde doğanların başvurularının yapacağı bedelli askerlik için fiyat 15 bin Tl, 38 yaş sınırının da kaldırılmış olduğu yeni yasayla dövizli askerlikten faydalanmak isteyenler içinde 2 bin Euro ödeme yapılacaktır.