Ülkemizde 20 yaşına gelmiş her sağlıklı birey eğitim görmüyorsa zorunlu olarak askere gitmektedir. Eğitim gören adaylar ya da işinden dolay askere gidemeyecek olan adaylar birkaç yıl boyunca askerliklerini tecil ettirebilmektedir. Buna göre işini kurduğunu beyan edip askere gittiğinde düzeninin bozulacağını belirten çok sayıda kişi askere gitmeye durumunun olmadığını ve bedelli askerliğin çıkması gerektiğini savunmaktadır.

Hükümet cephesinden yapılan açıklamalar da bedelli askerlik konusunda her hangi bir gündem konusunun olmadığı belirtilmektedir. Bedelli askerliğin çıkartılması için pek çok kişi müjdeli haber beklerken şimdide sosyal medya üzerinden 100 bin imza kampanyası başlatıldı. Peki bedelli askerlik çıkacak mı?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bilindiği üzere 100 bin imza toplayan adaylar Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyabildiği için adaylar bunu düşünerek sosyal medya üzerinden bedelli askerliğin çıkartılması için sosyal medya üzerinden 100 bin imza kampanyası başlattılar. Peki bedelli askerlik çıkacak mı?

Şu an için hükümet cephesinden bedelli askerlik konusunda olumlu bir açıklama bulunmuyor. Bu sebepten dolayı bir süre daha bedelli askerliğin çıkartılması beklenmemektedir. Ancak ülkemizde ve sınırımızda yaşanan olayların sona ermesinden sonra bedelli askerliğin çıkabileceği öngörülmektedir. Yine konu hakkında kamuoyuna hükümet cephesinden yeni açıklamalar yapılabilir.