Bilindiği üzere uzun süredir bedelli askerliğin çıkarılması için hükümet ile görüşme talepleri yapılmaya devam ediliyor. En son Başbakan Binali Yıldırım'a bedelli askerlik çıkacak ise kazanılacak ücretin SMA hastaları için hazırlanması gerektiği belirtilmişti.

Hükümet programında şu an için bedelli askerliğe ilişkin bir araştırma olmadığı belirtiliyordu ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı resmi twitter hesabından yaptığı açıklamasında bedelli askerlik hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yaptığını duyurdu.

SÖZ VERMEYEYİM AMA...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı resmi twitter hesabından yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik için söz vermeyeyim ama Binali bey ile konuşalım, değerlendirelim açıklamasını yaptığını belirtti.

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamanın ardından bedelli askerliğin çıkmasını bekleyen on binlerce kişi için yeniden bir umut oldu. Hükümet programında bedelli askerliğe ilişkin bir görüşmenin olmadığı belirtiliyordu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı tarafından yapılan açıklama da gerçekten doğru ise zaten hükümet programında olmadığı ancak Cumhurbaşkanı ile Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konu hakkında görüşebileceği belirtildi. Bedelli askerlik konusu yeniden gündeme gelebilir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim