Gündeme getirilmesiyle beraber büyük ilgi gören ve ekonomiye de ciddi anlamda nakit girdisi sağlayacak olan bedelli askerlikle alakalı süreç hala devam ediyor. Kanunun çıkarılmasının ardından binlerce vatandaş bedelli askerlik başvurusu yapmak için askerlik şubelerine akın ettiler. Yapılan açıklamada toplamda 675 bin kişilik başvurunun söz konusu olduğu da gündeme getirilen diğer detaylar arasındaydı. Açıklamada bu başvuru sayısındaki kişilerin yalnızca 370 bin civarının bedelli askerlik için istenen başvuru ücretini yatırdığını, son başvuru tarihine kadar toplamda 400 bin kişinin başvurusunun beklendiği aktarılmıştı.

Askerlik şubeleri 24 saat çalışacak

İlginin yoğun olduğu askerlik şubelerinde hizmetin 24 saat devam edeceğini, vatandaşların işlemlerini daha rahat yapabilmesi için özel görevlendirmelerin olacağı bilgisi gündeme getirilmişti. Yapılan açıklamalarda bazı şehirlerimizde ciddi manada bir kalabalığın ve yığılmanın söz konusu olduğu aktarılmıştı.

Bedelli askerlik süreci için son günlere girildi

Yapılan açıklamada bedelli tarihleri için aktarılan başvuru süreçlerinde son başvuru tarihi olarak 03 Kasım 2018 işaret edilmişti. Bilgilendirmeler dahilinde vatandaşlar hatırlattığımız bu konu hakkında, devlet tarafından da çalışmalar yürütülüyor. Son başvuru tarihine kadar tüm vatandaşların başvurularını yapmaları isteniyor. Bedelli askerlik başvurularında bazı şehirlerdeki yoğunluk da zaman zaman gündeme yansımaya devam ediyor. Bazı şehirlerimizde askerlik şubelerinin önünde vatandaşların 1 kilometrelik kuyruklar oluşturduğu özellikle Ankara' da bu şekilde bir manzaranın ekranlara yansıdığı bilgisi veriliyor.

Editör: TE Bilisim