Ülkemizde bilindiği üzere bir süredir gündem bedelli askerlikti. Bedelli askerlik ne zaman çıkacak, çıkacak mı soruları devam ederken Binali Yıldırım tarafından olumlu açıklamalar yapıldı askerliğini tecil ettiren kişi sayısının 5,5 milyon olduğu her sene ancak 350 bin askerin göreve çağrıldığı bundan sonra kimse askere alınmasa dahi tecil ettirenler ile 15 yıl askerlik sıkıntısının olmadığı yığılmaların önüne geçmek için çalışmaların yapılacağı belirtilmişti.

Bu açıklamalardan sonra bedelli askerliğin çıkacağı ön görülmeye başlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile bedelli askerlik konusunun seçim sonrası görüşüleceğini müjdelemişti. Pek çok kişi bedelli askerlik için sosyal medyadan paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Peki beklentiler nelerdir?

GENÇLERİN BEKLENTİSİ NEDİR?

Askere gitmek istemeyen ya da işini kurduğu gerekçesi ile gitmesini mümkün olmadığını beyan eden pek çok genç bedelli askerlik hakkında sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmaya başladı. Son günlerde ise bedelli askerliğin 24 yaş ve üstünü kapsaması ücretinin ise 10 bin lira olması konusunda trend başladı. Peki bu beklenti gerçekleşir mi? Bedelli askerliğin yüksek ihtimal ile çıkarılması bekleniyor ancak ücretin 20 bin TL olma durumu pek mümkün görünmüyor. Öyle ki genel olarak bedelli askerliğin 20 bin lira ile 30 bin lira arasında olabileceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim