Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona virüsü ile baş etmeye çalışırken yurdun bir çok noktasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Buna göre hastaneye gelen ve corona virüsü testi pozitif çıkan kişiler acilen hastaneye yatırılmakta ve tedavi süreçlerine başlanmakta olup yeni uygulamaya geçirilen sistem ile ülkemizde bazı belde ve köylerde karantina işlemlerinin başladığı ve bu bölgelere kimsenin giriş çıkış yapamayacağı duyuruldu. Peki nerelerde önlemler alındı?

HANGİ ŞEHİRLERDE UYGULAMA VAR

Yayımlanan son dakika duyurusunda Yozgat, Malatya, Van ve Rize şehirlerinde karntina işlemleri yapıldığı belirtilirken bu bölgede yaşan kişilerin sokağa giriş ve çıkışların yasaklandığı söylendi. Buna göre mahallenin etrafına ilgili bölgedeki görevli jandarma personellerinin sevk edildiği söylenirken köylerden kimsenin dışarıya çıkışına izin vermediği, içeriye de yaya ya da araç yolu ile kimsenin alınmadığı, mahalle ve sokak aralarında ise jandarmaların devriye attığı söylendi.

Van: Han Mahallesi
Rize: Kendirli İlçesine bağlı 4 farklı mahalle
Malatya: Kaynarca Mahallesi
Yozgat: Yukarıkarahacılı mahallesi

Yukarıda hangi illerde hangi köylerin karantinaya alındığı belirtilmiştir.

NEDEN BU UYGULAMA YAPILIYOR

İlgili bölgede bir ya da daha fazla kişinin corona virüsü testinin pozitif çıkması ve köy halkının sıklıkla bir araya gelmesi ötürü ile buradan hastalığın daha fazla etrafa yayılmaması sağlanmakta olup ilgili bölgede yaşayan kişilerin sağlık kontrolleri ve korona testleri sık sık yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim