Bayramda Trafik Kabusu Tatilcileri Bekliyor

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte vatandaşlar otobüs firmalarına akın etti. Bu hafta itibari ile yoğunluğun başladığını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, 10 Temmuz ve sonrasında olacak olan yoğunluğun 17 Temmuz gününe kadar sürmesini beklediklerini dile getirdi. Aynı zamanda Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan vatandaşları da biletlerini son güne bırakmamaları konusunda uyardı. Bu ara günde 100 bin kişinin bilet almak için otogara geldiğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, bayram döneminde 7 milyon kişinin otobüsler ile seyahat etmesini beklediklerini dile getirdi.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ve Metro Turizm Yönetim Kurumları Başkanı Mustafa Yıldırım ise bayram nedeni ile 2 bin kişiye yakın yolcu taşıyacaklarını ve bünyelerine 100 otobüs daha eklediklerini belirterek, bütün seferlerinin ağustos sonuna kadar dolu olduğunu söyledi. İDO ve Metro Turizm ortak projesi olan Güney Marmara - Ege seferlerinin de bayramda başlayacak olduğunu belirten TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ve Metro Turizm Yönetim Kurumları Başkanı Mustafa Yıldırım bu sayede Ege illerine ulaşımın 2,5 saat kısalacağını belirtti.

Hava yolu şirketlerinin de Ramazan Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirecek olanların talepleri ile yüzü güldü. Hava yolu şirketleri de tıpkı otobüs firmaları gibi artan yolcu taleplerini karşılamak için ek seferler açtı. Bayram haftası nedeni ile THY 18 ek sefer düzenlemeyi planlıyor. Gurbetçiler de bayram ve yıllık izinler dolayısıyla Türkiye'ye gelmeye başladı. Geçen yılın aynı dönemine oranla sınır kapılarından giriş yapanların sayısında yüzde 20 artış gözlendi.