Bayram tatilinin 10 güne uzatılması ile tüm tatilciler Ege ve Akdeniz'e gitmeye başladı. Türkiye geneli binlerce kişi bayram tatiline gitti ancak trafik terörü can almaya devam etti. Her ne kadar trafik polisleri hızlı süren ve trafik kuralların uymayan kişilere yüklü cezalar verse de sürücüler bir türlü trafik kurallarına uymak bilmedi.

Bayram tatilinde Türkiye geneli çok sayıda kaza oldu. Kimi araç şarampolden yuvarlandı, kimi araç sollama yapayım derken karşıdan gelen araç ile kafa kafa çarpıştı, kimi araç takip koruma mesafesini ayarlamadığı için arkadan sert şekilde çarpı. Bayram tatilinin 9 günlük bilançosu da açıklandı.

98 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bayram tatilinin 9 günlük sürecinde toplam kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair duyuru yapıldı. Buna göre 9 günlük bayram sürecinde toplam 98 kişi hayatını kaybetti ve 423 kişi ise yaralandı. Tabi bunlar hastane kayıtlarına geçen rakamlardır.

Pek çok bölgede kaza yapıp şarampole yuvarlanan aracın olup olmadığı veya hastaneye müracaat etmeyen kişilerin var olup olmadığına dair araştırmalar devam ediyor. Buna göre pek çok ilde dönüş trafiği uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Bayram tatilinin sona ermesi ile ölen ve yaralanan kişi sayısının artmasından endişelenilmektedir.

Editör: TE Bilisim