Son dakika açıklama!!! Bayram öncesi ihtiyaçları karşılaşırsın halkın rahat edebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan halka sesleniş konuşması sırasında ödemeleri erkenden yapılacak kararı alındığını açıkladı. Emeklilerin yüzü güldü!! Yeni normal hayatımızda yaşadığımız bir çok sıkıntıyı geride bırakmışsın ilk kabine toplantısında bugün itibari ile yapılmış bulunmakta.

Bu toplandı sonrası emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin önceden ödenmesinin uygun olacağı düşünülerek karar alındığı cumhurbaşkanı tarafından Duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan halka sesleniş konuşmasında kritik kararların alındığını dile getirirkenemeklilere de bir müjde vermek istiyorum kurban bayramı öncesi ikramiye ve maaşlarınızı önceden ödeyeceğiz şeklinde konuşma yapması tüm emeklilerimizin hanelerinde bulunan insanlara derindir nefes aldırdı.

TÜFE Oranlarının Maaşlara Etkisini Olacak Mı?

Evet zaten herifin ilk ve ikinci yarısında enflasyon oranlarına göre belirli oranlarda emeklilerin ve memurların maaşlarına zam gerçekleşmektedir. Bu sebepten dolayı hesaplanan rakamlar doğrultusunda %8.45 lik bir düzeyde maaş artışı söz konusu olmuştur. Bu maaş zammından yararlanacak olan emekli veyahut memur sayısı sayısını 12.7 milyon insan demek oluyor.

Bu demek oluyor ki toplamda 38 milyarlık bir ödeme yapılacak ve bundan 12.3 milyarı Kurban bayramında emeklilere verilen ikramiye parçasıdır. Bu denli yüksek meblağ da ödeme vatandaşların özellikle de emeklilerin yüzünü güldürdü.

Temmuz Ayı İkramiye Tutarı Belli Oldu

Bundan önce ki 2021 mayıs ayında zamlı bir şekilde ikramiye alan emekliler bir kaç aydır kurban bayramı öncesi ne kadar ikramiye alınacağını merak ediyordu. Emeklilerin ikinci alacakları zamlı ikramiyeleri ise yine bu oranlar dikkate alınacaktır hesaplanmış ve karara bağlanmıştır .

Kurban bayramı öncesi emeklilerin zamlı alacakları ikramiyeler tam olarak bin yüz (1100) TL olarak belirlenmiştir.

Emekli İkramiyesinden Yeni Emekliler Yararlanacak Mı?

Evet bu ikramiye yeni emekli olmuş emekliler için de verilecektir. Fakat emeklilik ikramiyesi alması için bayramın için de olduğu ay itibariyle emekli olmuş olması lazım. Bu yıl ki kurban bayramı 20-23 temmuz tarihleri arasına denk gelmektedir. Bu tarihlerden evvel ikramiye ve maaş ödemelerini tüm emekliler almak için müracaat edebilirler.

Editör: TE Bilisim