Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yükseköğretim akademik açılış töreninde konuştu. Akademik dönemi açılması ile birlikte en çok merak edilen konulardan bir tanesi üniversite yüz yüze eğitimi ne zaman başlayacak sorusuna da cevap geldi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak belli oldu!

Başkan Erdoğan verdiği mücadeleden bir tanesi de üniversitelerin eğitimine yönelik olarak açıklandı. Üniversite ne zaman açılacak sorusuna ilişkin "Üniversitelerde yüz yüze eğitimi en yakın zamanda başlatmayı hedefliyoruz" dedi. Bilindiği gibi 8 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren gelişmeye göre 2020 ve 2021 eğitim ve öğretim döneminde yükseköğrenim tavsiye kararına göre üniversitelerin neredeyse tamamı eğitimleri uzaktan internet ortamından devam edeceğini açıklamıştı.

MEB Okullarda ara sınıflar ne zaman eğitime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi öğretimler ile bir sınıflar, oyun eğitimleri ne iki hafta devam ettiler. 12 Ekim 2020 tarihinden itibaren 1. Sınıf ve okul öncesi öğrencileri haftanın 5 günü eğitimlerine yüz yüze şeklinde başladılar. 8 sınıflar ile 12 sınıflar Haftada iki gün eğitimleri bu haftadan itibaren başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son yaptığı açıklamalarda vakıaların artış durumlarına göre Okullardaki eğitim ve öğretim lerin kademeli olarak yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini aktarmıştı. Önümüzdeki dönemden itibaren ara sınıflarında yüzey yüze eğitimlerin başlaması ekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim