Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Yüksek Öğrenim öğrencilerine ödenen KYK bursları ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan başkanlık sisteminin ikinci yılı nedeniyle bir programa katıldı. Yapılan açıklamalardan bir tanesi de burs ve krediler ile ilgili oldu. Yüksek Öğrenim öğrencileri KYK bursu kredi ile ilgili yapılan açıklamada, üniversite harçlarının kaldırıldığını dikkat Çekerek burs miktarının 18 yılda 455 TL artarak 45 TL'den 500 TL'ye kadar çıktığını. Hatta 2020 yılında KYK borçlarını 550 TL olduğunu anımsattı.

Açıklamada "18 yıl önce 45 lira olan burs kredi miktarını 2019 yılında 500 liraya , bu yıl ise 550 liraya yükselttik." dedi.Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ödemeleri 10 Temmuz 2020 tarihinde T.C. Kimlik numarası son haline göre tamamlandı. 2020 yılında Üniversite öğrencileri 550 TL yüksek lisans öğrencileri 1100 TL Doktora öğrencileri 1600 TL almakta. Yüksek Öğrenim öğrencilerin Merak ettiği konulardan bir tanesi de KYK borcu olanlara ilişkin yeni bir açıklama yapılmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen pek çok defa kanun teklifinden henüz yeni bir sonuç alınamadı. KYK borcu silinecek mi bu konudaki gelişmeleri neler olacak. Yeni detaylar olduğunda İşin olsa sitesi üzerinde aktarmaya devam edeceğiz