Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni aşı çalışmaları ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamaların detaylarını aktarıyoruz. Türkiye'de ve dünyada etkisini halen devam ettiren koronavirüsün aşısı ne zaman bulunacak. Türkiye aşı çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Oxford Üniversitesi geçtiğimiz günlerde anlaşmış olduğu bir firma üzerinden dağıtımlar yapacak. Koronavirüs aşı fiyatını 20-25 TL olarak açıklandı.

AŞIDA SON DURUM;

Türkiye'deki aşı çalışmalarının son durum hakkında Başkan Erdoğan; iki aşı adayının hayvan deneylerini başarı şekilde tamamlandığı müjdesi açıklandı. Bir aşının Etik Kurulu onayının aldığını insanlar üzerindeki klinik çalışmalarda yakın zamanda başlanacağı müjdesi geldi.

Koronavirüs aşısı geliştirme projelerinde yerli üretimleri Çin ve ABD ülkelerinin ardından 3. sırada olduğumuzu aktaran Başkan Erdoğan Tübitak'ın öncülüğünde 10 farklı ilaç projesi ve 8 farklı aşı çalışmalarının yapıldığını ve bunlardan 2 tanesinin başarı şekilde tamamlandığını müjdesini açıkladı.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI;

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada bir tanesi Kanal İstanbul'u ile ilgili oldu. Bu kapsamda İstanbul gibi daha gerçeğe dönüşecek muhteşem projemiz var açıklaması geldi. Ayrıca Başkan Erdoğan'ın öğrencilere verdiği Müjde de TÜBİTAK fen liselerinin açılacağı ve 2021-2022 eğitim öğretim döneminde TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci almaya başlayacağı belli oldu. Konu ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim