Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdelerin devamı gelecek açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz'e çıkartılan doğalgaz için müjdeli haber tüm Türkiye genelinde sevinçle karşılandı. Benzer bir haberin Akdeniz'de de gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Ağustos 2020 tarihli kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarına çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalardan bir tanesi de Türkiye'de ve dünya genelinde yaşanan gelişmelere yönelik oldu.

SEL FELAKETİ;

Giresun'da yaşanan sel felaketine yönelik olarak yaptığı açıklamada; Devletin tüm kurumlarının afet olayının ilk andan itibaren halkın yanında olduğunu ifade etti. Bölgenin 30 kasım tarihine kadar mücbir sebep hali kapsamına alındığı açıklandı. Ayrıca 3. vergi dönemleri ilişkin beyannamelerinin alınmayacağı açıklandı. Bu kapsamda diğer gelişmelerde ise Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler yer aldı. Enerji ihtiyacının dışa bağımlılığının bitmesi için çok önemli bir müjde geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesinden geldi.

YENİ MÜJDE AÇIKLAMASI;

Akdeniz'de de benzer bir müjdenin geleceği sinyali Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Doğalgaz için çalışmalar devam ediyor ve 9. sondajda rezervlerin karşılığının aldığını ve bölgede sadece tek kuyu değil 2. 3. ve 4. kuyularında geleceği ifade edildi. Gazın ne zaman kadar çıkartılacak da belli oldu. Bunun 2023 yılına olacağı açıklandı. Akdeniz'de de benzer bir müjdeli haberin gelmesi de muhtemel olacak. Başkan Erdoğan "Akdeniz'e de güzel haberler alacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim