Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Bazı İllerde Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak! Peki Bu İller Hangileridir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler belirli saatler içerisinde dışarı çıkacak. Covid-19 salgın hastalık nedeni ile vakalarda artış söz konusudur. Aşı çalışmalarımız devam etse de tedbirler ile bu süreci ağır hasar almadan atlatmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu konferans da vakaların yüksek olduğu illerde belirli zamanlarda sokağa çıkılmasına karar verildi. Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Manisa, Kütahya, Şanlıurfa, Bolu, Yalova, Erzincan, Antalya, Çankırı, Mardin, Muğla, Bartın Elazığ, Gümüşhane, Kırıkkale, Aksaray, Karabük, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Siirt’te 65 yaş üstü ile 18 yaş altı vatandaşlar belirli saatlerde sokağa çıkacak.,

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Yalova da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar 09:00-20:00 arasında dışarı çıkabilecek. 18 yaş altı çocuklar ise akşam 20.00' dan sonra velileri yanında olmadan dışarı çıkamayacak.

Erzincan da kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü vatandaşlar 11:00-18:00 saatleri arasında dışarı çıkacak. Ayrıca yapılan açıklamaya göre "Alışveriş merkezleri, pansiyon ve otellerin girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılarak, durumu uygun olmayanların girişlerine müsaade edilmemesi ve kolluk kuvvetlerine bildirilerek gerekli tedbirlerin alınması. Alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nin 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması" hakkında açıklama yapıldı.

Çankırı da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkacak.

Antalya da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar 10:00-17:00 saatleri arasında dışarı çıkacak.

Mardin de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar 10:00-20:00 saatleri arasında dışarı çıkacak. Ayrıca 65 yaş üstü ve kronik hastaların 17.00' dan sonra ilçe pazarlarına girilmesi yasaklanmıştır.

Muğla da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar yapılan açıklamaya göre "65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın düğün, nişan, nikah, kına, sünnet, mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1. 2. 3. derece (anne, baba, kardeş, torun, dede, nine, amca, hala, teyze, dayı) yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın katılımlarının kısıtlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir".

Bartın da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların düğünlere katılımı yasaklanmıştır.

Kocaeli’nde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar 06:00-10:00 saatleri arasında ve 16:20-20:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklandı.

Ankara da yaşayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların düğün, cenaze, sosyal faaliyetler, pazar yeri ve taziyelere katılımlar yasaklandı.