18 Aralık 2017 Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında Başbakan Binali Yıldırım gündeme dair önemli açıklamalarda. Son günlerin en çok tartışma konusu haline gelen 2018 yılı asgari ücret konusu hakkında açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, milyonların beklediği talepler için asgari ücret tespit Komisyonu gösterdi. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları devam ettiğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım,” 2018 yılı asgari ücretin en uygun şartlarda vatandaşa sunulacağını ifade etti.

2018 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı soruları merak konusu olurken Başbakan Binali Yıldırım kendisine yöneltilen asgari ücret sorusunu bu şekilde cevap verdi. Turk-İŞ teklifini sundu. Çalışma Bakanlığı ile birlikte işçi, işveren  heyetleri görüşmelerini sürdürüyor. Konu ile ilgili gerekli müzakereler yapılacak. Asgari ücret için en uygun ve en iyi şartlar nelerse bunlar belirlenerek anlaşma sağlanacak”dedi.

Uzun yıllardır çalışanlara enflasyon altında bir asgari ücret zammı verilmemişti. Asgari ücretle çalışan vatandaşların mağdur olmaması adına tüm gerekenler yapıldı.2018 yılı için asgari ücret belirlemesi yapılırken Tabii ki bunlar da göz önünde bulundurulacak. Bunlarla birlikte ülkenin ayrıca şartlarında dikkat edilerek en uygun şekilde sonuç alınması düşünülüyor.